top of page

Diskobolas šviečia, planetos sukasi. Kosminė diskoteka su Rūta Loop.

Atnaujinta: 04-11



Disco muzika, atsiradusi dar 8-ajame dešimtmetyje ir sujungusi funk, r&b, pop ir kitus muzikos stilius, patapo pradžia šiuolaikinei šokių muzikai (pvz., house ir techno). Disco, lengvai atpažįstama iš 4/4 ritmo, įmantrių bosinių linijų, šviesių instrumentų ir vokalų bei sintezatorių šėlsmo.  Tai muzika skirta šokiams, kuri pasitiko sekso revoliucijos aušrą. Nuo Afrikos iki Italijos, disco muzikos atšakos išsiskleidė visame pasaulyje, o kiekvieną dešimtmetį skaičiuoja vis po naują atgimimą. Kada tai baigsis? Ar tai muzika, kuri visada yra aktuali dėl savo pakilios nuotaikos ir svajingos nostalgijos? Gal į tai padės atsakyti visada blizgūs disco šokėjai, jų šukuosenos - afro, jų diskotekose pilna šviesų, čia sukasi vinilai, o virš galvos visada kabo ikoniškiausias disco simbolis - disco gaublys! Kodėl kas norėtų praleisti tokį karštą vakarėlį?


Kažkada Lietuvoje Kernagis dainavo „O disko, o disko, mes mylim tiktai disko“. Teisutis Makačinas, matyt, nusprendė, kad geriau vėliau nei niekada, todėl jo albumas „Disko muzika“ buvo išleistas dar 1982 m., bet populiarumo bangą pasigavo tik po 30 metų (kai albumas buvo net perleistas iš naujo). Tuo tarpu, šiais laikais į klausytojų fonotekas lyg retro bumerangas sugrįžo Janina Miščiukaitė ir jos „Amžinas Šokis“ (1980). Muzikos prodiuseriai, lyg burtininkai, pradėjo kepti naujas šio kūrinio versijas, o atlikėjai adaptavo šią dainą savo skambesiui. Atrodo, visi prisiminė, kad disco muzika tai ne tik laiko mašina, bet ir puiki proga pasimokyti šokių judesių iš savo senių bei linksmai praleisti laiką.




Norėčiau paskelbti apie disco sugrįžimą, o gal ne sugrįžimą, bet jo amžiną šokį. Kitaip sakant, tai amžinas šokis moonwalk'u atgal į mūsų širdis. Todėl kviečiu prisijungti prie naujos renginių serijos SUKASI PLANETOS, kurioje ne tik atiduosime duoklę spalvotiems disco muzikos garsams, bet lyg astronautai be svorio plūduriuosime pozityvo kosmose. O mano specialią selekciją praturtins žvaigždė, kuri ne tik, kad gerai žinoma Lietuvoje, bet jos vardu turėtų būti pavadinta atskira planeta - Rūta Loop. Moteris, išleidusi du solinius albumus, neišlipanti iš muzikinių televizijos projektų, bet savo balsu galinti paleisti raketas į kosmosą. Išskirtinė energija ir išskirtinis balsas.





Programoje – legendiniai ir visiškai nauji disco kūriniai, maksimalus pozityvas, nostalgiją kelianti cukraus vata, bei masė besisukančių planetų – disco kamuolių. Jei norėsite atrasti savo naują švytintį veidą, jus papuoš „Glitters and more“.


Numatomos „SUKASI PLANETOS“ datos:


  • kovo 22 d.

  • balandžio 12 d.


Durys atviros nuo 23 val.


Vieta: Matérialiste, Vilniaus g. 25.


Staliukų rezervacija: (8-691) 88111


Įėjimo kaina: 10 eur (įėjimo kaina gali keistis).


Daugiau apie renginį sužinosite čia https://www.facebook.com/barasmaterialiste/events






photos by: Monika Matilda Andrulytė





Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page