top of page

Gastromuzika su Tomu Vėju: kava, vinilai ir nesėkmės istorijos

Atnaujinta: 03-11


Šiandienos „Gastromuzika“ svečias – didžėjus, kuris tikriausiai vienintelis turi prigimtinę gamtos galią. Aplinkiniai kalba, jog jis šilto ir gaivaus brizo giminaitis: jei kažko imasi, visada su vėjeliu. Pradėjęs savo muzikinę karjerą kaip reperis, vėliau jis perėmė radijo pultą bei organizavo įvairius renginius nuo Šiaurės Lietuvos iki pajūrio.

Dabar jis atiduoda duoklę melomanams ir gurmanams savo tinklalaidėje „Kava ir Vinilas“, organizuoja žinomiausią Panevėžio alternatyviosios muzikos festivalį „Iškrovos - meno platforma“, verda kavą privačiuose gastro renginiuose bei dažnai sukasi už dj pulto įvairiausiose šalies vietose. Pasitikite – nuo 19.00 mūsų studijoje užplus šilta ir gaivi banga kartu su Tomas Vėjas. - LRT OPUS



Prieš keletą dienų buvau pakviestas “ant oranžinio kilimo” į prestižinę LRT Opus studiją. Ten teko pasiteisinti, kuo dėta ta kava ir prie ko tie vinilai apskritai. Tiesa pasakius - neįsivaizduoju, bet tai reta proga, kai nacionalinėje LRT studijoje buvo galima išvysti vieną žymiausių kavavirių ir diskžokėjų (mane - Tomą Vėją). Nors dėl peršalimo manęs kalbinti nesutiko nei Andrius Mamontovas, nei Ramūnas Zilnys, nei kiti normalūs vedėjai, bet dėkoju Aleksandras Kovganko-Sania Banginis už pakvietimą į savo radijo laidą „Gastromuzika“. Į radijo eterį atsinešiau savo gyvenimo istoriją ir muzikos garsų - nešokiams, o tik rimtam pasiklausymui! Stengiausi būti “relatable” ir daug nesigirti bei pasakoti tik visiems patinkančias “feilų” istorijas. Deja, interviu vis tiek gavosi šlykščiai smagus ir įdomus. „Gastromuzikoje“ išdaviau afterparčių paslaptis, kurios nutinka tik virtuvėse, plepėjome apie su amžiumi ateinančią savikritiką, stebėjomės, kaip preciziškai aš gaminu kavą ir daug nieko neburdami, klausėmės plokštelių pagamintų iš kavos tirščių. Kalbu rimtai.


Neapsimeskit, kad labai dirbat ir įsijunkit “GastroMuziką” 📻 ☕️ ✌️



bottom of page